Amor.fi | Enemmän mielihyvää! - 6 vinkkiä miten lisätä nautintoa | Amor.fi

Enemmän mielihyvää! – 6 vinkkiä miten lisätä nautintoa

13.5.2018

Seksuaalinen halu ja nautinto

Seksuaalinen halu vaihtelee elämän eri vaiheissa ja se on täysin normaalia. Haluun voi vaikuttaa elämäntilanteet, sairaus, stressi, kumppanin puuttuminen tms. normaalit elämään kuuluvat asiat. FINSEX-tutkimuksessa vuodelta 2015 ilmeni, että yli puolet parisuhteessa olevista miehistä halusi seksiä useammin kuin suhteessa oleva nainen. Naisista useammin kuin mies halusi seksiä 15 prosenttia. Yhtä paljon seksiä haluttiin noin 30 prosentissa suhteissa.

FINSEX-tutkimuksen mukaan miehistä 93 prosenttia ilmoittaa saavansa rakasteltaessa ainakin useimmiten orgasmin, naisilla vastaava luku oli 46 prosenttia. Naisen nautinnon näkökulmasta tärkeimpiä asioita on itsensä ja oman kehon hyväksyminen. Kumppanin merkitys on asiassa suuri. Oman rakkaan kehuminen, kehon hyväksyminen ja arvostava kosketus lisäävät mahdollisuutta nautintoon.

Kosketa rakkaudella, sillä se saa liikkeelle mielihyvähormonit, joilla on positiivinen vaikutus niin suhteessa oleviin tunteisiin, kuin myös seksuaaliseen haluun ja seksiin. Mielihyvähormoni oksitosiinia voisikin kutsua parisuhteen liimaksi, joka liittää ihmiset yhteen. Sitä vapautuu orgasmissa, ja myös kosketuksen kautta. Dopamiinia taas erittyy niissä tilanteissa, joissa koet olosi miellyttäväksi. Kosketuksen kautta myös rentoudumme ja virkistymme.

Vinkkejä nautinnon lisäämiseen

Seksuaalisen haluun ja nautintoon voidaan vaikuttaa vaihtelevalla seksillä ja avoimella keskustelulla kummankin osapuolen toiveista. Ole valmis kuulemaan kumppanisi toiveet ja kertomaan myös itse omistasi. Seuravaksi saat muutamia vinkkejä, miten voit lisätä omaa ja/tai kumppanisi nautintoa sekä mielihyvää.

pinkit-höyhenet-1

6 vinkkiä mielihyvän lisäämiseksi:

 

1. KOSKETUS. Kosketa kumppaniasi hellästi, aistillisesti, hierovasti. Käytä apuna hierontaöljyä, joka tekee kosketuksen tuomasta mielihyvästä entistä parempaa.

2. LANTIONPOHJALIHASTEN HARJOITTELU. Nainen voi käyttää jumpassa apuna geishakuulia. Usein lantionpohjalihaksista puhutaan vain naisille. Miehen näkökulmasta harjoittelusta voi olla hyötyä nopean siemensyöksyn kohdalla, jumppa parantaa peniksen verenkiertoa ja hyvä lihaksisto antaa hyvän tyvituen erektiolle. Naisen näkökulmasta se parantaa sukuelinten verenkiertoa ja parantaa nautintoa, sillä lihaksiston hyvä voima lisää emättimen seksuaalisia tuntemuksia ja parantaa orgasmia.

lantionpohjan lihasten treenaaminen - näin pesä kuntoon

 

3. VÄRINÄ. Vibraattoreiden aikaansaama värinä ja värähtely voi tuottaa lisänautintoa kummallekin osapuolelle. Kokeile esim. ladattavaa penisrengasta, jonka avulla kummankin nautinto on taattu. Naisille on olemassa toinen toistaan mielenkiintoisempia vibraattoreita eri koko- sekä hintaluokissa.

4. STIMULOIVAT TUOTTEET. Erilaisten Stimuloivien tuotteiden avulla voidaan lisätä sukuelinten verenkiertoa. Niistä voivat saada apua niin naiset, kuin miehetkin. Tuote voi tuoda apua orgasmin saamiseen, ja toisaalta tehdä siitä vieläkin nautinnollisemman.

5. LIUKUVOITEET. Liukuvoiteet lisäävät kummankin osapuolen nautintoa. Voit käyttää niitä osana intiimialueen hierontaa, käsin hyväilyssä ja seksissä. Liukkaus tekee kaikesta paljon nautinnollisempaa. Liukuvoiteet ovat myös ehdottoman tärkeää peppuseksissä, ja toisaalta suuseksiin voidaan saada lisämaustetta makuliukuvoiteen avulla. Laadukas liukuvoide on hellä limakalvoille eikä sisällä voimakkaita ainesosia.

6. ITSETYYDYTYS. Itsetyydytys tai yhdessä tyydyttäminen voi tuoda seksielämään uusia ulottuvuuksia. Miehille sopiva tuote voi olla helposti käsissä pidettävä mastubaattori, ja naisille sopivia vaihtoehtoja esimerkiksi värisevä kiihotinkuula tai ladattava minivibraattori. Näillä välineillä on teidän molempien nautinto lähempänä kuin uskotkaan.

 

Seksi on tarkoitettu nautinnoksi sinulle ja hänelle, tee ihmeessä siitä nautinnosta vieläkin nautinnollisempaa, teille molemmille…

Kirjoittaja on Amorin yhteistyökumppani,
Sari Mäki
Erityistason seksuaaliterapeutti NACS, Authorized Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS)
https://www.facebook.com/onneksionsarimaki/

Kirjoita kommentti

Voit jättää kommentin anonyymisti. Tarkastamme kommentit ennen julkaisua. Kiitos kun kirjoitat!